Składniki (na trzy kokilki):
- 90 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 60 g cukru
- 50 g masła + odrobina do wysmarowania foremek
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Rozpuścić czekoladę i masło w kąpieli parowej. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie ubić dwa jajka do podwojenia objętości, pod koniec ubijania dodać cukier. Delikatnie wmieszać mąkę i rozpuszczoną czekoladę. Masę przełożyć do kokilek. Piec około 15 minut.
Podawać posypany cukrem pudrem lub z kwaśnym musem truskawkowym (deser jest tak słodki, iż wystarczy jedynie zmiksować truskawki bez dodatku cukru).
Smacznego!!!
Zdjęcia naprawdę pierwsza klasa! :)
OdpowiedzUsuńJeśli smakuje tak jak wygląda, to chylę czoła ;)
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej!
UsuńSłodko
OdpowiedzUsuńCieszę się, że ten przepis znajduje tylu zwolenników.
UsuńDla takich pyszności dieta idzie w odstawkę:)
OdpowiedzUsuńI słusznie! :)
Usuń